Este un fungicid de contact, cu acţiune preventivă, în combaterea ciupercilor fitopatogene din culturile de viţă de vie, pomi, legume, cartof, hamei şi la plantele ornamentale. Substanţa activă din produs este cuprul ionic bivalent (Cu++), care este preluat de sporii ciupercilor în timpul germinaţiei şi care se acumulează până se atinge doza letală. Opreşte dezvoltarea agentului patogen în stadiul de contaminare şi previne sporularea acestuia, de aceea pentru a obţine rezultate excelente, produsul trebuie să se găsească pe plantă înainte ca sporii să înceapă să germineze. Perioada de acţiune a produsului este de 7–10 zile.
Timp de pauză până la recoltare: sâmburoase (cais, piersic, cireş, vişin, prun, nectarin) - 21 zile (după înflorit); tomate (spaţii protejate şi câmp) şi vinete (spaţii protejate) - 10 zile (pentru industrializare), şi 3 zile (pentru consum proaspăt); cartof, salată, ardei - 7 zile; legume bulboase (excepţie ceapă de primăvară)- 3 zile; cucurbitacee - 3 zile (castravete şi dovlecei) şi 7 zile (pepene verde şi pepene galben); hamei - 14 zile.
Combate
Cultura | Doza | Afecțiuni | Detalii |
---|---|---|---|
Ardei | 5,3L / ha | se aplică de la a 5-a frunză până la coacerea deplină | |
Ardei | 53ml | la 100 mp; se aplică de la a 5-a frunză până la coacerea deplină | |
Cais | 0,35% | 3,5 L/ ha în 1000 L apă; se aplică tratament în timpuş vegetaţiei, la avertizare | |
Cais | 2,6L / ha | se aplică de la apariţia mugurilor până la apariţia inflorescenţelor | |
Cais | 26ml | la 100 mp; se aplică de la apariţia mugurilor până la apariţia inflorescenţei | |
Cartof | 3 - 4L / ha | în funcţie de nivelul de infecţie; se aplică în timpul vegetaţiei, la avertizare | |
Cireș | 0,35% | 3,5 L/ ha în 1000 L apă; se aplică tratament în timpuş vegetaţiei, la avertizare | |
Cucurbitacee | 5,3L / ha | se aplică de la apariţia cotiledoanelor până la coacerea deplină | |
Cucurbitacee | 53ml | la 100 mp; se aplică de la apariţia cotiledoanelor până la coacerea deplică | |
Hamei | 5,3L / ha | se aplică de la a 4-a pereche de frunze până la 50% conuri compacte | |
Legume bulboase | 5,3L / ha | excepţie ceapa de primăvară; se aplică de la a 4-a frunză până la desfacerea totală a frunzelor | |
Legume bulboase | 53ml | la 100 mp; se aplică de la a 4-a frunză până la desfacerea totală a frunzelor | |
Măr | 0,35% | 3,5 L/ ha în 1000 L apă; se aplică tratament pre-floral | |
Nectarin | 2,6L / ha | se aplică de la apariţia mugurilor până la apariţia inflorescenţelor | |
Nectarin | 26ml | la 100 mp; se aplică de la apariţia mugurilor până la apariţia inflorescenţei | |
Piersic | 0,35% | 3,5 L/ ha în 1000 L apă; se aplică tratament în timpuş vegetaţiei, la avertizare | |
Piersic | 2,6L / ha | se aplică de la apariţia mugurilor până la apariţia inflorescenţelor | |
Piersic | 26ml | la 100 mp; se aplică de la apariţia mugurilor până la apariţia inflorescenţei | |
Plante ornamentale | 5,3L / ha | se aplică la apariţia infecţiei | |
Plante ornamentale | 53ml | la 100 mp; se aplică la apariţia infecţiei | |
Prun | 0,35% | 3,5 L/ ha în 1000 L apă; se aplică tratament în timpuş vegetaţiei, la avertizare | |
Salată | 5,3L / ha | se aplică de la a 2-a frunză până la formarea căpăţânii | |
Salată | 53ml | la 100 mp; se aplică de la a 2-a frunză până la formarea căpăţânii | |
Tomate | 3 - 4L / ha | în funcţie de nivelul de infecţie; se aplică în timpul vegetaţiei, la avertizare | |
Tomate | 5,3L / ha | se aplică de la a 5-a frunză până la coacerea deplină | |
Tomate | 53ml | la 100 mp; se aplică de la a 5-a frunză până la coacere deplină | |
Vinete | 5,3L / ha | se aplică de la a 5-a frunză până la coacerea deplină | |
Vinete | 53ml | la 100 mp; se aplică de la a 5-a frunză până la coacere deplină | |
Vișin | 0,35% | 3,5 L/ ha în 1000 L apă; se aplică tratament în timpuş vegetaţiei, la avertizare | |
Viță de vie | 4 - 5,3L / ha | în funcţie de nivelul de infecţie; se aplică tratament post-floral | |
Viță de vie | 53ml | la 100 mp; se aplică tratament post-floral |