Proprietăţi fizico-chimice: Cupridin 50 WP se prezintă sub formă de pulbere fină, omogenă, fără tendinţă de aglomerare, de culoare albăstruie, fără miros specific. Conţine 50% cupru din hidroxid de cupru.
Mod de acţiune: Cupridin 50 WP este un fungicid de contact cu acţiune preventivă şi spectru larg de acţiune. Este o formulă excelentă ce garantează o bună aderenţă la suprafaţa plantelor. Este mai eficient împotriva sporilor decât împotriva miceliului fungic deja dezvoltat şi prin urmare se recomandă aplicarea tratamentului înaintea debutului bolii. Timpul de acţiune este de aproximativ 7 zile.
Timp de pauză (După aplicarea ultimului tratament și până la recoltare) vița de vie 21 de zile, tomate, vinete, castraveți, dovlecei (zucchini), castraveciori 3 zile. Rotaţia culturilor: Nu există restricţii privind rotaţia culturilor postmergătoare.
Restricţii: Nu aplicaţi pe culturi care suferă de stres (secetă, temperaturi extreme, infestate de insecte, deficienţe nutritive, etc). Nu aplicaţi pe culturi umezite de ploaie sau rouă. Nu contaminaţi apa cu produsul sau ambalaje utilizate. Evitaţi manipularea produsului şi stropirea la distanţă mai mică de 15 m de bunuri de consum, canalizare, suprafeţe de apă.
În atenţia utilizatorului: La utilizarea produsului, există o mulţime de factori care nu pot fi controlaţi de către producător (pregătirea amestecului, aplicarea, climatul etc). Producătorul nu poate verifica păstrarea, manipularea sau modul de utilizare al produsului şi de aceea îşi declină orice responsabilitate faţă de prejudiciile datorate depozitării, manipulării sau utilizării neconforme cu recomandările din această etichetă. Notă: Orice nerespectare a indicaţiilor de mai sus va duce la diminuarea eficacităţii produsului sau, chiar la un eşec total.
Combate
Antracnoza Arsura bacteriană a sâmburoaselor Băşicarea frunzelor Cancerul deschis al ramurilor Ciuruirea micotică a frunzelor Mana cucurbitaceelor Mana viței de vie Monilioza, Putregaiul brun Pătarea frunzelor si basicarea fructelor la legume Pătarea pustulară Rapănul mărului Boli - BacteriiCultura | Doza | Afecțiuni | Detalii |
---|---|---|---|
Cais | 1,5 - 2kg / ha | Antracnoza, Arsura bacteriană a sâmburoaselor, Băşicarea frunzelor, Ciuruirea bacteriana a frunzelor, Monilioza, Putregaiul brun, Uscarea ramurilor | se aplică când 50% din frunze au căzut până la apariţia mugurilor florali |
Castraveciori | 1,5 - 2kg / ha | Alternarioza, Antracnoza, Mana cucurbitaceelor, Pătarea frunzelor si basicarea fructelor la legume, Pătarea pustulară | se aplică de la apariţia primei frunze adevărate pe tulpina principală până la coacerea deplină |
Castraveți | 1,5 - 2kg / ha | Alternarioza, Antracnoza, Mana cucurbitaceelor, Pătarea frunzelor si basicarea fructelor la legume, Pătarea pustulară | se aplică de la apariţia primei frunze adevărate pe tulpina principală până la coacerea deplină |
Cireș | 1,5 - 2kg / ha | Antracnoza, Arsura bacteriană a sâmburoaselor, Băşicarea frunzelor, Ciuruirea bacteriana a frunzelor, Monilioza, Putregaiul brun, Uscarea ramurilor | se aplică când 50% din frunze au căzut până la apariţia mugurilor florali |
Dovlecei | 1,5 - 2kg / ha | Alternarioza, Mana cucurbitaceelor, Pătarea frunzelor si basicarea fructelor la legume, Pătarea pustulară | |
Gutui | 1,5 - 2kg / ha | Arsura bacteriană, Cancerul deschis al ramurilor, Focul bacterian, Monilioza, Putregaiul brun, Rapănul mărului | |
Măr | 1,5 - 2kg / ha | Arsura bacteriană, Cancerul deschis al ramurilor, Focul bacterian, Monilioza, Putregaiul brun, Rapănul mărului | se aplică de la începutul căderii frunzelor până la apariţia mugurilor florali |
Moşmon | 1,5 - 2kg / ha | Arsura bacteriană, Cancerul deschis al ramurilor, Focul bacterian, Monilioza, Putregaiul brun, Rapănul mărului | se aplică de la începutul căderii frunzelor până la apariţia mugurilor florali |
Nectarin | 1,5 - 2kg / ha | Antracnoza, Arsura bacteriană a sâmburoaselor, Băşicarea frunzelor, Ciuruirea bacteriana a frunzelor, Monilioza, Putregaiul brun, Uscarea ramurilor | se aplică când 50% din frunze au căzut până la apariţia mugurilor florali |
Păr | 1,5 - 2kg / ha | Arsura bacteriană, Cancerul deschis al ramurilor, Focul bacterian, Monilioza, Putregaiul brun, Rapănul părului | se aplică de la începutul căderii frunzelor până la apariţia mugurilor florali |
Piersic | 1,5 - 2kg / ha | Antracnoza, Arsura bacteriană a sâmburoaselor, Băşicarea frunzelor, Ciuruirea bacteriana a frunzelor, Monilioza, Putregaiul brun, Uscarea ramurilor | se aplică când 50% din frunze au căzut până la apariţia mugurilor florali |
Prun | 1,5 - 2kg / ha | Antracnoza, Arsura bacteriană, Băşicarea frunzelor, Ciuruirea bacteriana a frunzelor, Monilioza, Putregaiul brun, Uscarea ramurilor | se aplică când 50% din frunze au căzut până la apariţia mugurilor florali |
Tomate în câmp | 1,5 - 2kg / ha | Alternarioza, Antracnoza, Mana tomatelor, Pătarea bacteriană punctiformă, Pătarea pustulară | se aplică de la stadiul de 5 frunze adevărate pe tulpina principală până la coacerea deplină |
Tomate sera | 1,5 - 2kg / ha | Antracnoza, Mana tomatelor, Pătarea bacteriană punctiformă, Pătarea pustulară | se aplică de la stadiul de 5 frunze adevărate pe tulpina principală până la coacerea deplină |
Vinete câmp | 1,5 - 2kg / ha | Alternarioza, Antracnoza, Mana solanaceelor, Pătarea bacteriană punctiformă, Pătarea pustulară | se aplică de la stadiul de 5 frunze adevărate pe tulpina principală până la coacerea deplină |
Vinete sere | 1,5 - 2kg / ha | Alternarioza, Antracnoza, Mana solanaceelor, Pătarea pustulară | se aplică de la stadiul de 5 frunze adevărate pe tulpina principală până la coacerea deplină |
Viță de vie | 1,5 - 2kg / ha | Mana viței de vie, Pătarea bacteriană punctiformă | se aplică de la stadiul de 5 frunze adevărate pe tulpina principală până la coacerea deplină |
Viță de vie | 1,5 - 2kg / ha | Antracnoza | se aplică înainte de înflorit, până la coacerea în pârgă şi după recoltare la sfârşitul maturării lemnului |