Combate
AlternariozaCultura | Doza | Afecțiuni | Detalii |
---|---|---|---|
Cais | 0,5L / ha | Monilioza, Putregaiul brun, Pătarea roșie | se aplica de la faza de buton alb, pana la coacere |
Cireș | 0,5L / ha | Monilioza, Putregaiul brun, Pătarea roșie | se aplica de la faza de buton alb, pana la coacere |
Măr | 0,75L / ha | Boli de depozit, Făinare , Rapănul mărului | se aplica de la faza de buton floral, pana la coacere |
Morcov | 0,75L / ha | Alternarioza, Făinare | se aplica de la extinderea radacinii, pana cand aceasta atinge dimensiunea si forma specifice varietatii |
Nectarin | 0,5L / ha | Monilioza, Putregaiul brun, Pătarea roșie | se aplica de la faza de buton alb, pana la coacere |
Păr | 0,75L / ha | Făinare , Rapănul părului | se aplica de la faza de buton alb, pana la coacere |
Păr | 0,75L / ha | Boli de depozit | se aplica de la faza de buton floral, pana la coacere |
Piersic | 0,5L / ha | Monilioza, Putregaiul brun, Pătarea roșie | se aplica de la faza de buton alb, pana la coacere |
Praz | 1L / ha | Alternarioza, Rugină | se aplica de la inceputul ingrosarii frunzelor bazale, pana la atingerea lungimii si diametrului specifice varietatii |
Prun | 0,5L / ha | Monilioza, Putregaiul brun, Pătarea roșie a frunzelor de prun | se aplica de la faza de buton alb, pana la coacere |
Varză | 0,9L / ha | Alternarioza, Pătarea albă | se aplica de la inceputul formarii capatanii, pana la formarea completa a acesteia |
Vișin | 0,5L / ha | Monilioza, Putregaiul brun, Pătarea roșie | se aplica de la faza de buton alb, pana la coacere |
Viță de vie | 0,375L / ha | Făinare | se aplica de la faza de inflorescente vizibile, pana la inmuierea boabelor |
Noua substanță activă fluopiram are proprietăți sistemice și translaminare, fiind foarte eficace asupra unui spectru larg de patogeni în tratamente preventive. Tebuconazol are acțiune sistemică și prezintă proprietăți preventive, curative și uneori eradicative care conferă un spectru larg de activitate. Sunt protejate frunzele, lăstarii, florile și organele fructifere.
Măr, păr: se efectuează 1 tratament pe sezon, la avertizare, începând cu faza de butoni florali vizibili, dar închiși, până la faza de coacere a fructelor pentru consum (0,75 L/ ha în 1000-1500 L apă sau 250 ml produs comercial/ mch*/ ha). Timp de pauză până la recoltare: 14 zile. (*mch = metru înălțime coroană; 250 ml x 3 m = 750 ml produs comercial/ ha)
Prun, cireș, vișin, cais, piersic, nectarin: 0,5 L/ ha în 1000 L apă sau 200 ml produs comercial/ mch**/ha. Se efectuează 1 tratament pe sezon, începând cu faza de buton alb (BBCH-59) până în faza de fructe coapte pentru recoltare. Timp de pauză până la recoltare: 7 zile.
Viţa de vie: se recomandă a se utiliza pentru max. 2 tratamente efectuate atât înainte, cât și după înflorit (de la inflorescențe vizibile BBCH 53 până la înmuierea boabelor BBCH 85). Interval minim între tratamente: 12 zile. Timp de pauză până la recoltare: 35 zile. Cantitatea de soluție este de 800-1000 L /ha. Tratamentul nu influențează procesul de vinificație și calitatea vinului.
Varză: se recomandă a se utiliza pentru 1 tratament pe sezon, de la începutul formării căpățânii (BBCH 40) până la formarea completă a căpățânii (BBCH 49). Timp de pauză până la recoltare: 21 zile. Cantitate de soluție: 300 - 800 L/ ha.
Praz: se recomandă a se utiliza pentru 1 tratament pe sezon, de la începutul îngroșării frunzelor bazale (BBCH 40) până la atingerea lungimii și diametrului specifice varietății (BBCH 49). Timpul de pauză: 21 zile. Cantitatea de soluție utilizată este de 200 – 700 L/ ha.
Morcov: se recomandă a se utiliza pentru cel mult 2 tratamente efectuate de la începerea extinderii rădăcinilor (BBCH 40) până când rădăcina a ajuns la dimensiunea și forma specifică varietății (BBCH 49). Intervalul minim între tratamente este de 14 zile, iar timpul de pauză până la recoltare 14 zile. Cantitatea de soluție utilizată este de 200-800 L/ ha.