Teldor este un fungicid foarte eficient destinat combaterii putregaiului cenușiu la diferite culturi. Teldor are o acțiune preventivă de durată, împiedicând producerea infecțiilor și dezvoltarea ulterioară a miceliului în plantă. Teldor se fixează puternic la suprafața organelor tratate, formând un strat protector activ exact în locul de atac al ciupercii.
Viţă de vie: 0,8-1 L/ ha în funcție de presiunea de infecție, pentru 1-2 tratamente preventive în următoarele faze: scuturarea florilor, înaintea compactării ciorchinelui și la intrarea în pârgă. În condiții de presiune mare de infecție, se va utiliza doza mărită precedată de un desfrunzit parțial. Timp de pauză până la recoltare: 14 zile. Nu are efecte negative asupra fermentației alcoolice și malolactice.
Cireş, vişin, prun: 0,08% (0,8 L/ ha) pentru combaterea moniliozelor. Se efectuează 1-2 tratamente preventive. Primele tratamente (buton roz-scuturarea petalelor) combat Monilia laxa, care se manifestă în principal pe lăstari și flori, iar următoarele combat în plus Monilia fructigena și au ca scop prevenirea atacului pe fructe. Tratamentele se repetă la 10-14 zile, în alternanță cu alte produse. Timp de pauză până la recoltare: 3 zile.
Căpşun: se recomandă a se efectua 2-3 tratamente la doza de 1,5 L/ ha (0,15%), primul la începutul înfloririi, iar următoarele după fiecare recoltare a fructelor. Se utilizează 1000 L soluție/ha. Timp de pauză până la recoltare: 1 zi.
Tomate, castraveţi solarii: 1-2 tratamente la doza de 0,8 L/ ha, la avertizare sau la apariția primelor simptome de boală în perioada de creștere a fructelor. Volum de soluție: 600- 1000 L/ ha. Timp de pauză până la recoltare: 1 zi.
Lalele, crizanteme: 0,8 L/ ha. Se efectuează 2-3 tratamente la avertizare. Volum de soluție: 400 L/ ha. La tratamentul bulboaselor se adaugă adeziv în soluția de stropit.
Combate
Monilioza, Putregaiul brun Putregaiul cenuşiu al viței de vie Boli - BacteriiCultura | Doza | Afecțiuni | Detalii |
---|---|---|---|
Căpşun | 1,5L / ha | se aplică 1-3 tratamente: primul la începutul înfloririi, iar următoarele după fiecare recoltare a fructelor - Putregaiul cenusiu | |
Castraveţi (spaţii protejate) | 0,8L / ha | se aplică 1-3 tratamente de la apariţia celei de-a doua frunze până la maturitatea deplină a fructelor - Putregaiul cenusiu | |
Cireș | 0,8L / ha | se aplică 1-2 tratamente de la umflarea mugurilor până când fructele ajung la maturitate - Monilioza | |
Crizanteme | 0,8L / ha | se aplică 3 tratamente la avertizare (10 zile între tratamente) - Putregaiul cenusiu | |
Lalele | 0,8L / ha | se aplică 3 tratamente la avertizare (10 zile între tratamente) - Putregaiul cenusiu | |
Prun | 0,8ml / ha | se aplică 1-3 tratamente de la umflarea mugurilor până când fructele ajung la maturitate - Monilioza | |
Tomate (spaţii protejate) | 1,2L / ha | se aplică 1-2 tratamente de la a treia inflorescenţă vizibilă până la maturitatea deplină a fructelor - Putregaiul cenusiu | |
Vișin | 0,8L / ha | se aplică 1-2 tratamente de la umflarea mugurilor până când fructele ajung la maturitate -Monilioza | |
Viță de vie | 1L / ha | se aplică 1-2 tratamente astfel: de la apariţia inflorescenţelor până la coacerea deplină pentru strugurii de vin; de la sfârşitul înfloritului până la coacerea deplină pentru strugurii de masa - Putregaiul cenusiu al vitei de vie |